Populariteten til Ronny Deila vokser i Skottland

Ronny Deila har opparbeidet seg en enorm popularitet i sin første sesong som manager for Celtic. Forrige gang en nordmann har vært like populær i Skottland må nok være da Roald Kniksen Jensen herjet for Hearts. Vi tok en titt på supporterforumet til Celtic, talkCeltic.

Da Ronny ble hentet som manager for Celtic den 6 juni 2014 skulle man kanskje tro at Celtic-supporterne var skeptiske til en internasjonalt ukjent nordmann. Men skottene var faktisk svært positive. Av kommentarer på talkCeltic kan man blant annet lese:

«Glimrende nyheter! Jeg er glad for at vi ikke fortsetter trenden med å ansatte tidligere Celticspillere».

«Jeg er overraskende begeistret for dette!» 

«Denne ansettelsen kan nok være risikabel. Men jeg er glad for at vi satser på en ung trener som står for en angripende stil og som slipper talentene til.» 

Mislykkes i Europa

Celtic gikk ubeseiret gjennom sesongoppkjøringen. Ronny Deila sine første tellende kamper ble kvalifiseringsoppgjørene til Champions League hvor de spilte mot KR Reykjavik. Sammenlagt vant Celtic 5-0 over to kamper. Godkjent for supporterne.
Den neste kvalifiseringsrunden skulle spilles mot Henning Bergs polske lag, Legia Warszawa. Dette gikk ikke så bra. Celtic tapte så det suste mot polakkene. Men det viste seg at Legia hadde brukt en uberettiget spiller i returkampen mot Celtic. Legia vant 2-0 i Skottland, men UEFA omgjorde resultatet til 3-0 i Celtics favør. Dermed gikk Celtic og Ronny Deila videre på bortemålsregelen etter 4-4 totalt.

Celtic var heldige. De fikk en sjanse de egentlig ikke hadde spilt seg til. Den siste kvalifiseringsrunden, som de kom inn i på bekostning av Legia, skulle spilles mot slovenske Maribor. Den første kampen endte med 1-1. Celtic var på bortebane. Ett godt utgangspunkt. Hjemme klarte derimot ikke Celtic å levere varene. De tapte 1-0 mot slovenerne og var ute av Champions League.

Det går bedre i Skottland

Den 13 august vinner Celtic åpningskampen i skotsk premier league. St Johnstone blir slått 3-0. I neste runde var det duket for Deilas første kamp på den mektige hjemmebanen til Celtic, Parkhead. Celtic hamret over Dundee United og vant komfortabelt 6-1. Ronny hadde fått en god start i Skottland.

I tiden etter dette fremsto Celtic som ustabilt og vinglete. Resultatene og spillet varierte. I oktober 2014 uttaler den tidligere Celticspilleren John Hartson at Ronny Deila ikke har peiling på hva det vil si å være manager for Celtic. Han mente at skotsk fotball lo av Ronny Deila. Fansen begynte også å stille spørsmåltegn ved om det var en for uerfaren leder den skotske giganten hadde ansatt.

Men Celtic viste stigning. Seirene kom oftere og spillet ble bedre. Ronny Deila ble kåret til månedens manager i Skottland november 2014. 

I februar 2015 hadde Celtic vunnet 15 av deres siste 17 kamper, og slått erkefienden Glasgow Rangers 2-0 i semifinalen i den skotske ligacupen. I Europa-ligaen spilte Celtic mot Inter Milan i 16-endedels finalen. Det endte 3-3 hjemme på Parkhead, mens man tapte 1-0 i Milan. Celtic hadde uansett gjort en hederlig innsats og var helt på nippet til å slå ut Inter. De som tvilte på Ronny Deila var begynt å snu.

Til og med John Hartson var nå overbevist. Han trakk tilbake sine tidligere uttalelser og roste nå Celtic for å spille glimrende fotball under Ronny Deila. «Jeg er definitivt på Ronny Deila båten nå» sa Hartson.

I ligaen har suksessen fortsatt. Celtic ligger på førsteplass, med 5 poeng ledelse til Aberdeen på andreplass. I tillegg har Celtic en kamp mindre spilt enn Aberdeen.

15 mars vant Celtic den skotske ligacupen. De slo Dundee United 2-0 i finalen. Ronnys første pokal for Celtic var ett faktum. Celtic skal også spille semifinale i den skotske FA-cupen, og har dermed alle muligheter til å ta «the treble» denne sesongen.

Supporterne elsker nå virkelig Ronny Deila. Han er blitt kjent for sitt «Ronny roar» til publikum, og noen drar forelskelsen lenger enn andre. Se bare på denne tatoveringen en ivrig supporter har fått på brystet sitt.

Ronny Deila tatovering

«Until Ronny I was never happy» Bildet er hentet fra http://www.talkceltic.net

 

Ronny Deila har også fått sin egen supportersang i Celtic. Kvaliteten kan man kanskje si er så som så, men at Ronny er blitt en populær mann i Skottland skal være sikkert og visst!

Likte du dette? Lik oss på Facebook for flere fotballklipp! 
 

 

48 Responses

 1. Brandi Cocker 4 år siden
 2. Vashti Waltemath 4 år siden
 3. visit the website 4 år siden
 4. read this post here 4 år siden
 5. Fredrick Landsberry 4 år siden
 6. Blandyna 4 år siden
 7. Tad Canetta 4 år siden
 8. here 4 år siden
 9. great link 4 år siden
 10. follow this website 4 år siden
 11. bedemand slagelse 4 år siden
 12. browse page 4 år siden
 13. browse post 4 år siden
 14. discover more 4 år siden
 15. good info 4 år siden
 16. good article 4 år siden
 17. imoti sofia 4 år siden
 18. Kalundborg bedemand 4 år siden
 19. find more 4 år siden
 20. Kalundborg bedemand 4 år siden
 21. good info 4 år siden
 22. Tamra Hencheck 4 år siden
 23. Blaine Zabrocki 4 år siden
 24. learn here 4 år siden
 25. Dong Stoltz 4 år siden
 26. Patricia 4 år siden
 27. Bernie Griffith 4 år siden
 28. Leena Schikora 4 år siden
 29. josh fuhr 4 år siden
 30. Scottie Jines 4 år siden
 31. Peter Gedman 4 år siden
 32. the lost ways 4 år siden
 33. pembayaran listrik 4 år siden
 34. ppob mandiri 4 år siden
Blogglistenhits

nyestelogo
Fotballgal? Lik Fotballklipp på Facebook for masse fotballstoff!